Bu Blogda Ara

11 Aralık 2010 Cumartesi

WINDOWS 7 DENETİM MASASI

 
Denetim Masası, Windows'u, uygulamaları ve hizmet ortamını yapılandırmak için kullanabileceğiniz özel amaçlı yönetimsel araçlar sağlar. Denetim Masası, sık gerçekleştirilen görevler (örneğin, Görünüm ve Donanım Ekleme) için kullanabileceğiniz varsayılan öğeler içerir. Kullanıcı tarafından yüklenen uygulamalar ve hizmetlerle ilgili simgeler de Denetim Masası'na eklenir.
Windows ayarlarını değiştirmek için Denetim Masası'nı kullanabiliriz. Bu ayarlar Windows görünümü ve çalışmasıyla ilgili olan yaklaşık her şeyi denetler ve Windows'u tam istediğimiz gibi ayarlamamıza olanak sağlar.


Ağ ve Paylaşım Merkezi
Ağ Merkezi, Windows ağ iletişimi bileşenlerine yönelik ana portalınızdır. Ağ erişiminizi görüntülemek, yapılandırmak ve sorunlarını gidermek için hizmetler sağlar. İşletim sistemlerindeki özellikler, ağınızın sistem durumunu görmenize, dosya ve klasör paylaşımını yapılandırmanıza, uzak ağlara bağlanmanıza ve kablosuz ağlara bağlantılarınızı yapılandırmanıza olanak verir.

 

BAŞLARKEN

Windows özelliklerini öğrenip onları kullanmamızı sağlar. Daha üretken, daha güvenilir ve eğlenmemizi sağlamaya yardımcı olabilecek yeni özellikleri keşfetmemize olanak sağlar.ayrıca bilgisayarımızın kurulumuyla ilgili bilmemiz gereken her şeyi bulmamızı sağlar.


BİLDİRİM ALANI SİMGELERİ
Bildirim alanında görüntülenecek simgeleri ve bildirimleri seçmemizi sağlar. Örneğin; işlem merkezi, güç, ses düzeyi, Windows gezgini, anti virüs programları, ağ vb. …

 

GÖREV ÇUBUĞU VE BAŞLAT MENÜSÜ ÖZELLİKLERİ
Görüntülenecek öğeler ve nasıl görüntülenmeleri gerektiği gibi konularda Görev Çubuğu ve Başlat Menüsünü özelleştirme olanağı sunar. Başlat menüsündeki bağlantıların, simgelerin ve menülerin görünümlerini ve davranışlarını özelleştirmede kullanılır. Ayrıca görev çubuğunun ekrandaki konumu ve görev çubuğu düğmeleri ile ilgili ayarlanmalar yapılır.


GÖRÜNTÜ
Görüntü ayarlarını değiştirmek ve ekranınızdakileri okumayı kolaylaştırmak için kullanılan bir öğedir. Çözünürlük, parlaklık, masaüstü arka plan, renk düzeni, ekran koruyucu, ClearType metni ayarları, özel metin boyutu(DPI) gibi ayarları buradan yapabiliriz.


İŞLEM MERKEZİ
Son iletileri gözden geçirme ve bilgisayarımızdaki sorunları çözmek için kullandığımız bir denetim masası öğesidir. Ayrıca bakım ve güvenlik, sistem güvenliği, virüs programlarının durumu, Windows  update, internet güvenlik ayarları, ağ güvenlik duvarı, virüsten korunma, kullanıcılar hesabı denetimi ve performans testi gibi ayarları yapmamızı sağlar.


SİSTEM
Bilgisayarımızla ilgili bilgileri görüntülemek, donanım, sistem koruması, performans ve uzak bağlantılarımıza ilişkin değişiklikleri yaptığımız öğedir. Bilgisayarımız ile ilgili temel bilgiler burada görüntülenir. Bilgisayar adı, çalışma grubu ayarları, işlemci özellikleri ve sistem türü ile ilgili bilgilere de buradan ulaşabiliriz. Ayrıca aygıt yöneticisi bu bölmede de yer alır.


BÖLGE VE DİL
Diller, sayılar, tarih ve saatin görüntülenme ayarlarını burada özelleştirebiliriz. Klavye ve giriş dilini burada değiştirebiliriz. Ayrıca yönetimsel karşılama ekranı ve yeni kullanıcı hesapları gibi ayarlanmalar da yapılır.




 


AYGIT YÖNETİCİSİ 
Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak bilgisayarınızda hangi aygıtların yüklü olduğu belirleyebilir, aygıtlarınız için sürücü yazılımını güncelleştirebilir, yazılımın gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını denetleyebilir ve donanım ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Aygıt Yöneticisini Neden Kullanma Gereği Duyarız?
—Bilgisayarımızda takılı donanımın sorunsuz şekilde çalışıp çalışmadığını öğrenmek,

-Donanım ayarlarımızı değiştirmede,
—Kullandığımız donanım sürücüsü hakkında bilgi edinmede,
—Güncelleştirilmiş sürücüleri yüklemede,
—Aygıtları devre dışı bırakma, etkinleştirme ve kaldırmada,
-Yüklü aygıt özeti yazdırmada kullanırız.


AYGITLAR VE YAZICILAR

Aygıt ve Yazıcı uygulaması bilgisayarımıza takılı olan aygıt ve yazıcıları görüntüler, bunlara yenilerini eklememizi sağlar ve genel ayarlarını değiştirmemize yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder