Bu Blogda Ara

21 Aralık 2010 Salı

Microsoft Office Word 2007'deki yenilikler

Microsoft Office Word 2007'deki yenilikler

Microsoft Office Word 2007, yeni bir arabirimde belge oluşturma ve biçimlendirmeyle ilgili kapsamlı bir dizi araç sunarak profesyonel görünümlü belgeler üretmenize yardımcı olur. Zengin gözden geçirme, yorum girme ve karşılaştırma becerileri çalışma arkadaşlarınızın geri bildirimlerini hızla toplamanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Gelişmiş veri birleştirme özelliği, belgelerin iş bilgilerinin önemli kaynaklarına bağlı kalmasını sağlar.
Profesyonel görünümlü belgeler oluşturma
Office Word 2007, hiç olmadığı kadar kolay biçimde çarpıcı belgeler oluşturmak için düzenleme ve gözden geçirme araçları sağlıyor.

Yazmaya daha uzun, biçimlendirmeye daha kısa zaman ayırma

Yeni, sonuca odaklı arabirim, kullanımı kolay ve düzenli bir görünümde, araçları gerek duyduğunuzda sunuyor:
*         Önceden tanımlanmış stiller, tablo biçimleri, liste biçimleri, grafik efektleri vb. galerilerinden seçim yaparak güçlü Word becerilerinden daha fazla yararlanın ve zamandan tasarruf edin.
*         Belgenize biçimlendirme uygularken Word varsayımları azaltır. Biçimlendirme seçimleri galerileri, bir değişikliği kesinleştirmeden önce belgenizdeki biçimlendirmenin görsel bir önizlemesini verir.

Önceden biçimlendirilmiş öğeleri birkaç tıklatmayla ekleme

Office Word 2007, belgenize önceden biçimlendirilmiş içerik eklemek için yapı taşları sağlar:
*         Belirli bir şablon türünden oluşturulmuş bir belgede, örneğin bir raporda çalışırken, belgenizi daha dikkat çekici hale getirmek için önceden biçimlendirilmiş kapak sayfaları, tanıtımlar, üstbilgiler ve altbilgiler galerilerinden seçim yapabilirsiniz.
*         Önceden tanımlanmış içeriği özelleştirmek isterseniz veya kuruluşunuz yasal feragatname ya da müşteri irtibat bilgileri gibi içerik örneklerini sık sık kullanıyorsa, tek bir tıklatmayla galeriden seçebileceğiniz kendi yapı taşlarınızı oluşturabilirsiniz.

Yazım hatalarından kolay korunma

Aşağıda yazım denetiminin bazı yeni özellikleri verilmiştir:
*         Yazım denetimi tüm 2007 Microsoft Office sistemi programlarında daha tutarlı bir hale getirilmiştir. Bu değişiklikler arasında şunlar vardır:
*       Birçok yazım denetimi seçeneği artık geneldir. Office programlarından birinde bu seçeneklerden birini değiştirirseniz, söz konusu seçenek tüm Office programları için de değişecektir.
*       Aynı özel sözlükleri paylaşmanın yanı sıra tüm programlar aynı iletişim kutusunu kullanarak bunları yönetebilir.
*         2007 Microsoft Office sistemi yazım denetiminde reform sonrası Fransızca sözlük de vardır. Microsoft Office 2003'te bu sözlük ayrıca yüklenmesi gereken bir eklentiydi.
*         Bir dilin ilk kullanılışında bu dilin dışlama sözlüğü otomatik olarak oluşturulur. Dışlama sözlükleri yazım denetiminin kullanmaktan kaçındığınız sözcüklere işaret koyması için zorlamanızı sağlar. İstenmeyen veya stil kılavuzunuzla örtüşmeyen sözcüklerden kaçınmak için uygundur
*         Yazım denetimi bağlama bağlı bazı yazım hatalarını bulup işaretleyebilir. Şuna benzer bir hatalı yazım hiç yapmadınız mı? Yolculuğa oda geldi.Office Word 2007 uygulamasında bu tür hataları bulma ve düzeltme hakkında bilgi edinmek içinBağlamsal yazım denetimi kullan seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Belgenin yazım denetimi İngilizce, Almanca veya İspanyolca olduğunda bu seçenek kullanılabilir. Yazım ve dilbilgisi denetimini oluşturduğunuz tek belge veya tüm belgeler için devre dışı bırakabilirsiniz.

Belgeleri güvenli bir şekilde paylaşma

İş arkadaşlarınıza girişlerini eklemeleri için taslak belgenizi gönderdiğinizde, Office Word 2007 gözden geçirmeleri ve yorumları toplamanızda ve yönetmenizde yardımcı olur. Belgeyi yayımlamaya hazır olduğunuzda, Office Word 2007 yayımlanmış belgede çözümlenmemiş gözden geçirme ve yorum kalmamasını sağlamanıza yardımcı olur.

Belgenin iki sürümünü hızla karşılaştırma

Office Word 2007, belgede yapılan değişikliklerin kolayca bulunmasını sağlar. Belgeleri karşılaştırdığınızda ve birleştirdiğinizde belgenin her iki sürümünü de görürsünüz;  silinen, eklenen veya taşınan metin net olarak üçüncü bir sürümde belirtilir.

Belgelerde gizli meta verileri ve kişisel bilgileri bulma ve kaldırma

Başkalarıyla belgenizi paylaşmadan önce gizli meta veriler, kişisel bilgiler veya belgede saklanmış olabilecek içeriği denetlemek için Belge Denetleyicisi kullanabilirsiniz. Belge Denetleyicisi açıklamalar, sürümler, izlenen değişiklikler, mürekkep ek açıklamaları, belge özellikleri, belge yönetimi sunucu bilgileri, gizli metin, özel XML verileri, üstbilgi ve altbilgi bilgileri gibi bilgileri bulup kaldırabilir. Belge Denetleyicisi başkalarıyla paylaştığınız belgelerde gizli kişisel bilgilerinizin veya kuruluşunuzun dağıtılmasını istemediği gizli içeriğin olmamasını sağlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, kuruluşunuz Belge Denetleyicisi'ni ek türden gizli içerik için denetim eklemek üzere özelleştirebilir.

Belgelerinize dijital imza veya imza satırı ekleme

Belgeye dijital imza ekleyerek kimlik doğrulaması, bütünlük ve belge kaynağı amacıyla teminat sağlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Office Word 2007 uygulamasında belgeye isterseniz görünmez bir dijital imza, isterseniz de dijital imzayla birlikte görünür bir sunum yakalamak için Microsoft Office İmza Satırı ekleyebilirsiniz.

Belgeler için gelişmiş özellikler

Artık bilgisayarlar ve dosyalar birbirlerine bağlı olduğunda, belgeleri çeşitli platformlardan ince, sağlam ve destekleyici dosyalar halinde depolamak için her zamankinden daha çok bedel ödeniyor. Bu gereksinimi karşılamak için Microsoft Office sistemi, XML desteğindeki gelişiminde yeni bir aşamaya geldi. Yeni XML tabanlı dosya biçimi Office Word 2007 dosyalarının daha küçük, daha dayanıklı ve bilgi sistemleriyle ve dış veri kaynaklarıyla derinden bütünleşmiş olmasını sağlar.

Dosya boyutlarını küçültme ve bozulma kurtarmayı geliştirme

Yeni Word XML biçimi sıkıştırılmış, kesimlere ayrılmış dosya biçimidir ve dosya boyutunu önemli ölçüde küçültüp, hasarlı ve bozuk dosyaların kolayca kurtarılmasına yardımcı olur.

Belgelerinizi iş bilgilerine bağlama

İşinizde, önemli iş verileriyle iletişim kuran belgeler oluşturursunuz. Bu iletişim sürecini otomatikleştirerek hata riskini azaltabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Yeni belge denetimlerini ve arka uç sistemlerinize bağlanmak üzere veri bağlama özelliğini kullanarak, kendi kendini güncelleştiren dinamik akıllı belgeler oluşturun.

Belge Bilgileri Paneli'ndeki belge özelliklerini yönetme

Belge Bilgileri Paneli, Word belgesiyle çalıştığınız sırada belge özelliklerini görüntülemenizi ve düzenlemenizi kolaylaştırır. Belge Bilgileri Paneli Word belgenizin en üstünde görüntülenir. Hem standart Microsoft Office belgesi özelliklerini, hem de belge yönetim sunucusuna kaydedilmiş dosyaların özelliklerini görüntüleyip düzenlemek için Belge Bilgileri Paneli'ni kullanabilirsiniz. Belge özelliklerini sunucu belgesini düzenlemek için Belge Bilgileri Paneli'ni kullanıyorsanız güncelleştirilen özellikler doğrudan sunucuya kaydedilir.
Örneğin, belgelerin düzenlenme durumunu izleyen bir sunucunuz olabilir. Belgede son düzeltmeleri yaptığınızda, belgenizin düzenlenme durumunu Taslak'tan Son'a dönüştürmek için Belge Bilgileri Panelini açın. Belgeyi sunucuya geri kaydettiğinizde, düzenlenme durumundaki değişiklik sunucuda güncelleştirilecektir.
Belge şablonlarını Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 sunucusundaki bir kitaplıkta depoluyorsanız, kitaplık şablonlar hakkında bilgileri saklayan özel özellikler içeriyor olabilir. Örneğin, kuruluşunuz için, Kategori özelliğini doldurarak kitaplıktaki belgeleri kategorilere ayırmanız gerekebilir. Belge Bilgileri Panelini kullanarak bu tür özellikleri doğrudan Word ortamında düzenleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder