Bu Blogda Ara

15 Aralık 2010 Çarşamba

Windows 7: Heyecan verici 10 yeni özellik

Windows 7: Heyecan verici 10 yeni özellik

Windows 7’de keyif almanızı ve verimliliğinizi artıracak birçok özellik bulabilirsiniz. MSN Microsoft’un yeni işletim sistemine sırılsıklam aşık olmanız için 10 nedeni açıklıyor.
Numara 1: Sadece Bağlanın...

Cep telefonlarından mp3 çalarlara, yazıcılar ve tarayıcılardan video kameralara ve fotoğraf makinelerine ve daha birçok şeyden oluşan bir teknoloji çorbasında boğulma riskimizin olduğunu söyleyebilirsiniz! Aletlerimizin hepsinin artık çok az bir çabayla kolayca yüklenip kullanılabildiğini bilmek sizi mutlu edecektir. “Device Stage” Windows 7’de bulunan bir fonksiyondur; buradan mobil telefonunuzun pil durumunu görebilir, mp3 çalarınızı senkronize edebilir ve bilgisayar ekranınızın çözünürlüğünü değiştirebilirsiniz. Aletinizin kablolu veya kablosuz olması fark etmez. Device Stage kablosuz ağları ve Bluetooth’u gösterecektir. Device Stage’e erişebilmek için Başlat menüsüne tıklayın ve arkasından  ‘Aygıtlar ve Yazıcılar’ seçeneğini seçin.
 

Numara 2: Dosyalarınızın Gözden Geçirilmesi

Windows 7, bilgisayarınızdaki klasörlerin ve dosyaların düzenlenmesinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Buradaki amaç dosyaları ve klasörleri bulmayı daha kolay bir hale getirmekti. Yeni ‘Kitaplık’ fonksiyonu XP’de ve Vista’da bulunan ‘Dosyalarım’ klasörünün güncelleştirilmiş halidir. Burada birden fazla sayıda klasörü açabilir ve hepsinin içeriğini aynı anda görebilirsiniz. Örneğin, ‘Resimlerim’ ve ‘Paylaşılan Resimlerim’ klasörleri birbirleriyle her zaman bağlantılıdırlar. Bir klasöre ne zaman bağlantılı olduğunuzu simgelere bakarak söyleyebilirsiniz. Kitaplığa, sabit diskinizden veya ağ bağlantınızda olan başka bir bilgisayardan daha başka klasörler ekleyebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz bir klasörü birden fazla kitaplığa atayabilirsiniz.

Numara 3: Daha Hızlı Yükleme

Windows 7 yaklaşık 30 dakika içinde yüklenir ve çalışır. Yeni Windows donanımı çalıştıran bütün sürücüleri bile sadece yarım saat içinde güncelleyecek ve sisteminizi en son standarda ulaştıracaktır.

Bilgisayarınıza bağlanan bütün donanımların görevlerini yapabilmeleri ve doğru bir biçimde çalışabilmeleri için sürücülere ihtiyaçları vardır. Windows’un önceki sürümlerinde bozuk sürücüler nedeniyle bazen sorunlar çıkabiliyordu. Ama artık Windows 7 ile donanım için sorun yaratan bütün sürücüler tamamen ve tertemiz bir şekilde sistemden silinebilmektedir. Böylelikle eski sürücüler sisteminizi tıkamadığı için Windows hep yeni ve temiz kalmaktadır. 

Numara 4: Hızlı Başlat Artık Geride Kaldı

Windows 7’nin gelişmiş bir görev çubuğu ve Başlat menüsü vardır. Sık kullandığınız programları görev çubuğuna iliştirin ve onları tek bir tıkla başlatın. Windows Powerbar ekranın altında, Başlat menüsünün yanında bulunmaktadır. Dosyaları daha hızlı açın ve bilgisayarınızda daha hızlı dolaşın. En sık kullandığınız programları ve belgeleri Atlama Listesi ile düzenleyin ve böylelikle dağınıklığı engelleyin ve en sevdiğiniz, en yeni ve en sık kullandığınız dosyalara çabucak ulaşın. Bir Atlama Listesi açmak için seçtiğiniz simgenin üzerine sağ tıklayın, var olan fonksiyona bağlı olarak karşınıza seçeneklerinizi gösteren bir liste çıkacaktır.

Powerbar’ınıza Internet Explorer’ı ekleyin, ayrıca ‘InPrivate’ fonksiyonunu da kullanabilirsiniz. Bu fonksiyon internetteki dolaşımınızla ilgili verilerin kaydedilmesini engeller; bu da demektir ki, artık çerezlerin, geçici internet dosyalarının ve hatta dolaşım geçmişinizin kaydedilmesi mümkün değil.

Numara 5: Daha Güvenli USB’ler

Günümüzde bilgisayarı olan hemen hemen herkesin bir ya da iki USB’si bulunmaktadır. Bu minik aletlerin kapasiteleri yakın zamanda çarpıcı bir biçimde artmıştır. Ancak, cebe giren büyüklükteki aletlere bilgi depolamak bizim için önemli verileri kaybetme riskinin çok daha sık bir şekilde karşımıza çıkması demektir. Bazen de verilerin kaybolmasından çok bir yabancının kişisel verilerinize ulaşması daha korku vericidir. Windows 7’nin yeni BitLocker to Go fonksiyonu sayesinde çıkarılabilir aletlerdeki bilgileri bir şifre ile güvence altına alabilirsiniz. USB aletinizin üzerinde sağ tıklayın, “BitLocker”ı seçin ve şifrenizi girin. Bu şekilde güvence altına alınan bilgiler Vista ve XP işletim sistemi kullanan bilgisayarlarda da okunabilir ancak bu bilgisayarlarda onlara herhangi bir şey yazılamaz. 

Numara 6: Daha basit arama ve daha hızlı dolaşma

Windows 7’nin arama fonksiyonu baştan sona güncelleştirilmiştir. Arama kelimelerinizi girdiğinizde, sistem size metin veya resim önerecektir. Örneğin, Windows 7 yazarsanız, akıllı arama onu favori sanal mağazanızdan satın almanızı bile önerecektir.

Bu yeni arama web tarayıcınızda bile bulunmaktadır.  Internet Explorer’da bir arama başlatın ve o güzel ceketi veya kilo verme ile ilgili makaleyi kolayca bulun. Tek yapmanız gereken şey “ceket” veya “kilo verme” sözcüklerini Internet Explorer’a girmektir ve bu program aynı zamanda işaretlediğiniz sayfaları ve yakın zaman içinde girdiğiniz siteleri de tarayacaktır. Böylelikle kaybettiğiniz şeyleri de her zaman bulabileceksiniz.

Numara 7: Windows 7 ile Yaşamak

Windows 7 en mükemmel çevrimiçi ve çevrimdışı ortamları bir araya getirmektedir.  “Windows Live Essentials” bilgisayarınıza yüklenmiş olarak gelen bir yazılımdır. Bu, resimler, videolar, bloglar ve diğer şeyler için bir yazılım ve web tabanlı hizmet karışımıdır.   Dahası, bütün paketin kullanımı ücretsizdir. Yazılımı, internete bağlanmadan, çevrimdışı bile kullanabilirsiniz. Windows Live sık sık güncellenmektedir ve en son ilginç ve yararlı fonksiyonlara erişme olanağı sunmaktadır. Yazılımda Windows Live Messenger, Windows Live Mail, Windows Live Writer, Windows Live Photogallery, Windows Live Movie Maker, Windows Live Family Safety, ve Windows Live Toolbar bulunmaktadır.

Numara 8: Her Gün Yeni Bir Görünüm

Windows 7 güçlü bir şekilde kişiselleştirme seçeneklerini parmaklarınızın ucuna getirmektedir. Bilgisayarınızın arka planını neden bir slayt gösterisine dönüştürmüyorsunuz? Bilgisayarınızı her açtığınızda, kendi fotoğraf koleksiyonunuzdan

seçilmiş bir fotoğraf bulunan yeni bir arka planın keyfini çıkarın.
Windows 7 birçok görselden ve sesten oluşan tema paketleri sunmaktadır. Bilgisayarınızın arka planını, pencere rengini, ses efektlerini ve ekran koruyucuyu değiştirin.

Numara 9: Fotoğraflar, Müzik, Video – her zaman ulaşılabilir ((Media streaming))

Diyelim ki, netbook’unuzla havaalanında oturuyorsunuz. Birden yolculuğunuzla ilgili bir belgeyi evdeki bilgisayarınızda unuttuğunuzu fark ettiniz. Önceleri böyle bir şey size küçük bir panik atak yaşatırdı. Ancak, bilgisayarınızın açık ve internete bağlı olması koşuluyla, dosyalarınıza ulaşabilmek için Windows 7’yi kullanabilirsiniz. Yeni fonksiyonlar  “Kitaplıklar” ve “Ev Grubu” ile sadece oturum açarak diğer bilgisayara, daha sonra da ağ aracılığı ile kayıp belgeye ulaşabilirsiniz.

Ev Grubu aracılığı ile bilgisayarınıza bağlandığınızda neredeyse her istediğinizi aktarabilirsiniz! Nerede olduğunuz hiç fark etmez, bilgisayarınızın kurduğu bağlantı ile müzik dinleyebilir veya video seyredebilirsiniz.

Numara 10: Bilgisayarınıza Dokunun

Dokunma tarih boyunca çalışma şeklimizin çok önemli bir parçası olmuştur. Artık bilgisayarlarımızı da dokunarak kontrol edebileceğiz. Windows 7 giderek popülerleşmeye başlamış olan dokunmatik ekranları desteklemektedir. Bu nedenle, eğer öyle bir ekranınızın varsa, bir fare kullanmak yerine parmaklarınızın ucuyla gezinebileceksiniz. Dahası, aynı anda birden fazla parmak ucuyla daha hızlı bir şekilde bilgi girebilirsiniz. 

Windows 7 – En hızlı Windows mu?

Windows 7’deki birçok gelişmeyi gözlerinizle göremeyeceksiniz çünkü bunların çoğu kaputun altında çalışıyor olacak. MSN size Windows 7’nin donanımızdan nasıl en iyi verimi aldığını gösterecek.
Minimum sistem gereksinimleri

En son Windows sürümünü çalıştırabilmek için bilgisayarınızın aşağıdaki minimum sistem gereksinimlerini karşılaması gerekiyor.

• İşlemci: 1 Gigahertz (GHz) veya daha hızlı
• 1 Gigabyte (GB) RAM 
• 16 GB boş sabit disk alanı
• En azından DirectX 9’u destekleyen ekran kartı

Eğer sisteminizin Windows 7’yi çalıştırıp çalıştırmayacağından emin değilseniz, Microsoft’un Yükseltim Danışmanı programını kullanabilirsiniz. Bu programa ulaşmak için aşağıdaki linki tıklamanız yeterlidir.


İşletim sistemi, bilgisayarın hem kalbi hem de beynidir ve bu nedenle birçok şey işletim sisteminin kalitesine bağlıdır. İyi bir PC zamanında açılmalı, kısa bir zamanda kapanmalı, istikrarlı olmalı, hızlı cevap vermeli ve mümkünse göze hoş hitap etmelidir. Kısacası, bilgisayarınızı her açtığınızda mükemmel bir şekilde çalışmasını beklersiniz.

Windows 7 üç ana nokta için en uygun hale getirildi: hız, güvenilirlik ve çeviklik. Umarız ki, sizde revizyonun başarılı olduğuna katılıyorsunuzdur.

İlk fark edeceğiniz şey, hızdaki artış olacaktır. Windows 7’yi ilk defa yüklemek için 30 dakikadan daha fazla zaman harcamayacaksınız. Ve bilgisayarınızın açma düğmesine bastığınızda, 30 saniyeden daha az bir zamanda Windows’un masaüstü sizi karşılayacak. Hatta bilgisayarınızı kapatmak bile aynı hızda olacak.


Bilgisayarınızı Enerji Tasarruf Moduna aldığınızda bile performansı eskisinden daha hızlı olacak. DirectX’in son nesli, içlerinde en güçlüsü ve şaşırtıcı üç boyutlu grafik hazırlama yeteneği var. Windows 7 ayrıca son kuşak Katı Hal Disklerini (SSD) destekliyor ve bu disklere servis ömürlerini uzatıcı ve performanslarını artırıcı bir şekilde geleneksel sabit disklerden farklı bir biçimde davranıyor. Ayrıca uygun donanımla birlikte Windows 7’nin 64-bitlik sürümü belirgin bir şekilde daha fazla RAM kullanabiliyor.

Aynı zamanda Windows 7 çok güvenilir ve dengesini bozmak için oldukça büyük bir çaba sarf etmek gerekiyor. Bilgisayarınıza yeni bir aygıt bağladığınızda, Windows aygıtın yazılımının ve sürücülerinin güvenli olup olmadığını kontrol ediyor.  Yeni yazılımlar bile, yüklemeye geçmeden önce Windows’a güvenli olarak çalışacağını ispat etmek zorunda.

Windows 7’nin hafızayı kullanma şekli sayesinde daha önceki sürümlere kıyasla bilgisayarınız daha verimli olarak çalışacak ve bu aynı zamanda sisteminizin hızını ve güvenilirliğini daha da artıracak.

Ayrıca yeni arayüz eskisinden daha çevik ve daha kusursuz bir kullanım sunuyor. İster pencereden pencereye geçiş yapın, ister arka planda yüksek kapasite gerektiren bir program çalıştırın veya son çıkan üç boyutlu nişancı oyununu oynarken e-posta sağlayıcınız postalarınızı kontrol etsin.  Windows 7 bunların hepsini aynı anda yapar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder